IMG_9424 IMG_9432 IMG_9434

I höstas deltog min dotter och jag i Makerspace på Collaboratory . Det var spännande att se henne börja skapa med IT och hon var snabbt helt uppslukad av MakeyMakey, Little Bits och Scratch och ville inte gå hem.

Nu har Interactiv Institute Swedish ICT gjort filmer som kan hjälpa oss att starta upp egna Makerspaces i skolorna:

http://makermovies.se/movies

The Maker Movies är en serie korta, introducerande filmer för den som vill komma igång med att skapa med IT som material, oavsett ålder. The Maker Movies är skapade av Interactive Institute Swedish ICT och är gjorda mot bakgrund av ett flertal verksamheter och projekt som bedrivs inom området. Med dessa korta filmer är förhoppningen att fler ska intressera sig för att aktivt skapa med IT som material, och att pröva programmering.