Första försöket på skype med Norge och Danmark!

Klockan 14:15 såg jag till att iPaden var framme och skype igång. Första mötet över skype mellan oss pedagoger! Spännande och samtidigt lite nervöst… tänk om jag inte hänger med i danska språket… det norska känns lättare att förstå!
Lea från Danmark ringde upp och hade Marianne med från Norge… men vi/jag fick inte videosamtalet att fungera. De kunde se varandra men jag kunde bara tala/höra. Vi pratade om arbetsupplägget, hur långt grupperna har kommit under veckan, lite tekniska saker på VoiceThread, bestämde när vi skulle höras igen och när/hur elevgrupperna ska skypa med varandra.
Efteråt gick jag in via datorn och uppdaterade skype och klickade i att jag vill pröva gruppvideo i sju dagar… så nu ska det nog fungera!

Idag har eleverna gått runt i närområdet och fotograferat sådant som de vill ha med i sina presentationer. De har kommit långt med sina tankekartor och några har börjat med sina bild- och textmanus.

1 Comment

  1. Spännande arbete !! Ska bli intressant att följa :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>